Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε μαγιό για το μωρό σας

What to Look for When Buying Swimwear for Your Baby

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ήρθε η ώρα να κάνετε βουτιές! Είτε σχεδιάζετε διακοπές στη θάλασσα είτε απλά σκοπεύετε να περάσετε χρόνο στην τοπική πισίνα, η επιλογή του σωστού μαγιό για το μωρό σας είναι απαραίτητη για την άνεση και την προστασία του. Σε αυτό το άρθρο του ιστολογίου, θα εξετάσουμε ορισμένους βασικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την αγορά μαγιό για το μωρό σας, ώστε να είστε καλά ενημερωμένοι και να είστε σε θέση να κάνετε την καλύτερη επιλογή τόσο για την ασφάλεια όσο και για την απόλαυσή του. 

1. Αντηλιακή προστασία: θωρακίζοντας το ευαίσθητο δέρμα του μωρού σας από τον σκληρό ήλιο

Ίσως η πιο σημαντική πτυχή που πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την αγορά μαγιό για μωρά είναι η προστασία από τον ήλιο. Το μωρό σας έχει εξαιρετικά λεπτό και ευαίσθητο δέρμα, το οποίο είναι επιρρεπές στα ηλιακά εγκαύματα και μπορεί να είναι ευάλωτο σε μακροχρόνιες βλάβες από τον ήλιο. Βεβαιωθείτε ότι αναζητάτε μαγιό που έχουν συντελεστή προστασίας UPF (Ultraviolet Protection Factor) τουλάχιστον 50+, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά προστατευμένα ενώ βρίσκονται έξω στον σκληρό καλοκαιρινό ήλιο.

Συμβουλή: Το ύφασμα με UPF 50+ υποδηλώνει ότι εμποδίζει τουλάχιστον το 98% των επιβλαβών υπεριωδών ακτίνων UV.

Επιπλέον, πολλοί γονείς επιλέγουν μαγιό με μακριά μανίκια και ψηλότερο ντεκολτέ, προκειμένου να παρέχουν στο μωρό τους ακόμη μεγαλύτερη δερματική κάλυψη. Κάθε λίγο επιπλέον ύφασμα μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των ευαίσθητων στον ήλιο περιοχών, όπως οι ώμοι, η πλάτη και το στήθος. Μην ξεχνάτε ότι ακόμη και μια συννεφιασμένη μέρα, περίπου το 90% των ακτίνων UV μπορεί να διαπεράσει τα σύννεφα! Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τον δείκτη υπεριώδους ακτινοβολίας πριν βγείτε έξω. Μια γενική οδηγία είναι να χρησιμοποιείτε αντηλιακή προστασία εάν ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας είναι 3 ή παραπάνω. 

2. Σωστή εφαρμογή: εξισορρόπηση της άνεσης και της ασφάλειας

Είναι σημαντικό να επιλέγετε μαγιό που εφαρμόζει σωστά στο μωρό σας για την άνεση και την ασφάλειά του. Βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε τα μαγιό που είναι πολύ στενά, καθώς μπορεί να περιορίσουν την κίνηση και να είναι άβολα για το μικρό σας. Από την άλλη πλευρά όμως, βεβαιωθείτε ότι το μαγιό δεν είναι πολύ φαρδύ, καθώς θα μπορούσε να διευκολύνει το μωρό σας να μπλεχτεί ή να γλιστρήσει κατά λάθος. 

Είναι πάντα μια καλή ιδέα να λαμβάνετε υπόψη σας τους οδηγούς μεγέθους για τα βρεφικά μαγιό που σκέφτεστε να αγοράσετε. Διαφορετικές μάρκες μπορεί να έχουν διαφορετικό μέγεθος, γι' αυτό ανατρέξτε πάντα στις συγκεκριμένες μετρήσεις για κάθε μάρκα. 

3. Εύκολες αλλαγές πάνας: ευκολία τόσο για το μωρό όσο και για τον γονέα. 

Ακόμη και στην παραλία ή στην πισίνα, οι αλλαγές πάνας είναι αναπόφευκτες. Προσπαθήστε να επιλέξετε μαγιό που σας επιτρέπουν να αλλάζετε εύκολα τις πάνες του μωρού σας. Τα μαγιό με κουμπώματα, poppers, velcro ή φερμουάρ μπορούν να κάνουν τη διαδικασία αλλαγής να κυλήσει πολύ πιο γρήγορα και ομαλά. Με αυτόν τον τρόπο εσείς και το μωρό σας μπορείτε να περνάτε περισσότερο χρόνο απολαμβάνοντας το νερό και λιγότερο χρόνο ασχολούμενοι με τις βρώμικες πάνες. 

Η πρακτικότητα είναι σημαντική για εμάς στη Zipster, γι' αυτό και όλα τα βρεφικά μας μαγιό είναι σχεδιασμένα με ένα μοναδικό σχέδιο με φερμουάρ. Το φερμουάρ στο Zipster Swimsters είναι σε όλο το μήκος, εκτεινόμενο από το ντεκολτέ μέχρι το κάτω μέρος του παντελονιού. Αυτό είναι ιδανικό για τη ζωή με τα δύστροπα νήπια, ειδικά όταν βρίσκεστε στην παραλία ή στην πισίνα.

4. Γρήγορο στέγνωμα και αναπνέει: κρατήστε το μωρό σας άνετο

Εάν το μικρό σας βρίσκεται συνεχώς μέσα και έξω από το νερό, η επιλογή μαγιό από υλικά που στεγνώνουν γρήγορα και αναπνέουν μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσει το μωρό σας άνετο κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων στο νερό.

Τα υλικά που στεγνώνουν γρήγορα διασφαλίζουν ότι το μωρό σας δεν θα είναι βρεγμένο για πολύ ώρα, γεγονός που μπορεί να αποτρέψει πιθανή δυσφορία και ρίγη. Επιπλέον, τα υφάσματα που αναπνέουν επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα και επομένως μειώνουν τις πιθανότητες ερεθισμού του δέρματος που προκαλείται από την εκτεταμένη έκθεση στην υγρασία. 

5. Χρώμα μαγιό: το πιο φωτεινό είναι καλύτερο

Η εξέταση της υποβρύχιας ορατότητας του μαγιό του παιδιού σας είναι εξαιρετικά σημαντική για την ασφάλεια στο νερό. Η Alive Solutions πραγματοποίησε δοκιμές σε διάφορα χρώματα μαγιό και διαπίστωσε ότι συγκεκριμένα χρώματα είναι πιο ορατά κάτω από το νερό από άλλα. 

Τα φωτεινά, νέον χρώματα όπως το πορτοκαλί, το κίτρινο και το λαχανί εντοπίστηκαν πιο εύκολα στο ανοιχτό νερό σε σύγκριση με τα μπλε και τα πράσινα. Τα αντιθετικά χρώματα και μοτίβα βοήθησαν επίσης στην ευκολότερη αναγνώριση. 

Καθώς ο πνιγμός παραμένει η κύρια αιτία θανάτου από ατύχημα μεταξύ των παιδιών, σκεφτείτε να επιλέξετε φωτεινά και αντίθετα χρώματα μαγιό ως πρόσθετο μέτρο ασφαλείας για το μικρό σας.

Έχουμε σχεδιάσει αρκετά από τα Swimsters σε φωτεινές και διασκεδαστικές εκτυπώσεις ειδικά με γνώμονα την υποβρύχια ορατότητα. Τα μοτίβα αυτά όχι μόνο θα κρατήσουν το μικρό σας ιδιαίτερα ασφαλές, αλλά και θα το κάνουν να δείχνει κομψό! 😎

6. Πρώτα η ασφάλεια

Αυτά τα χρήσιμα χαρακτηριστικά δεν πρέπει ποτέ να υποκαθιστούν την κατάλληλη επίβλεψη. Να προσέχετε πάντα το μωρό σας εάν βρίσκεται μέσα ή κοντά στο νερό, ανεξάρτητα από τον τύπο του μαγιό που φοράει. 

Όταν πηγαίνετε διακοπές με το μικρό σας, είναι απαραίτητο να έχετε το νου σας όταν το μωρό σας βρίσκεται κοντά σε οποιοδήποτε υδάτινο σώμα, είτε πρόκειται για παραλία είτε για πισίνα. Το νερό μπορεί να προσφέρει ατελείωτη χαρά και απολαυστικές αναμνήσεις στην οικογένειά σας, αλλά κρύβει και πιθανούς κινδύνους. Παραμένοντας προσεκτικοί και παρόντες, μπορούμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ευημερία των μικρών μας τυχοδιωκτών. Επιπλέον, η χρήση μιας κατάλληλης συσκευής επίπλευσης για την ηλικία του παιδιού σας είναι πάντα μια ασφαλής ιδέα. 

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι τα νεογέννητα μωρά δυσκολεύονται πολύ περισσότερο να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους στο νερό σε σύγκριση με τους ενήλικες. Είναι σημαντικό να ελέγχετε πάντα τη θερμοκρασία του νερού και να επιλέγετε βρεφικά μαγιό που θα κρατήσουν το μικρό σας ζεστό. 

Αγοράστε το καλύτερο, αγοράστε Zipster!

Η επιλογή του σωστού μαγιό για το μωρό σας μπορεί να φαίνεται δύσκολη υπόθεση, αλλά ελπίζουμε ότι οι παράγοντες που συζητήθηκαν σε αυτό το ιστολόγιο θα σας βοηθήσουν να κάνετε τεκμηριωμένες επιλογές σχετικά με το τι πρέπει να αναζητήσετε στα βρεφικά μαγιό που όχι μόνο θα κρατούν το μωρό σας άνετο αλλά και ασφαλές. 

Στο Zipster, δεσμευόμαστε να παρέχουμε υψηλής ποιότητας βρεφικά μαγιό με μοναδικά σχέδια και βέλτιστη πρακτικότητα. Διατηρήστε το μωρό σας κομψό, άνετο και ασφαλές προσθέτοντας ένα Zipster Swimster στην γκαρνταρόμπα του σήμερα. Δείτε επίσης το οικογενειακό ταίριασμα, για ταιριαστά μαγιό για τη μαμά και τον μπαμπά!

Πιείτε το καλοκαίρι - Κατάστημα ZipsterSwimsters σήμερα!

Εξερευνήστε το Zipster Baby blog για περισσότερους οδηγούς αγοράς, ιδέες και χρήσιμες πληροφορίες για εσάς και το μωρό σας...

Ανάγνωση επόμενη

Finding the Perfect Lovey for Your Baby
How to Fold Baby Grows: The Ultimate Guide

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.