advice

Πώς μπορώ να κάνω το μωρό μου να κοιμάται όλη τη νύχτα;

How Do I Get My Baby To Sleep Through the Night? - Zipster

Αν υπάρχει κάποια ερώτηση στο μυαλό ενός νέου γονέα, αυτή είναι "πώς θα κάνω το μωρό μου να κοιμάται όλη τη νύχτα". Ενώ όλοι σας προειδοποιούν ότι ο ύπνος σας θα πάει περίπατο μόλις έρθει το μωρό σας, τίποτα δεν θα μπορούσε ποτέ να σας προετοιμάσει για το πόσο δύσκολο είναι μέχρι να συμβεί στην πραγματικότητα. 

Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, το γνωρίζετε καλύτερα. Αρχίζετε να μπορείτε να διακρίνετε τις φωνές του που πεινάει από τις κουρασμένες φωνές του και σιγά σιγά αρχίζετε να μπαίνετε σε ένα κλίμα κατανόησης μεταξύ σας. Αλλά αν υπάρχει κάτι που αξίζει να θυμάστε σε αυτές τις νέες μέρες της γονεϊκότητας, είναι ότι κάθε μωρό είναι διαφορετικό. Ενώ μερικά μωρά είναι πολύ καλοί υπναράδες από την πρώτη στιγμή, άλλα χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό! 

Ενώ κάθε μωρό κοιμάται όλη τη νύχτα με τον δικό του χρόνο, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιταχύνετε τη διαδικασία. Μείνετε εδώ για όλα όσα πρέπει να ξέρετε. 


Ξεκινήστε τη σωστή στιγμή

Ένα από αυτά τα πράγματα που πρέπει να αποδεχτείτε για τη γονεϊκότητα είναι ότι το πρόγραμμα του ύπνου σας θα αλλάξει - τουλάχιστον στην αρχή. Τα νεογέννητα πρέπει να ταΐζονται κάθε 2-3 ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι οι μέρες που κοιμόσασταν χωρίς διακοπή θα είναι μια μακρινή ανάμνηση, αλλά μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να προσπαθείτε να "φτιάξετε" κάθε τι που θα βοηθήσει το μωρό σας να κοιμηθεί εκείνες τις πρώτες μέρες, προσπαθήστε να το πάρετε χαλαρά. Το μωρό σας εξακολουθεί να χρειάζεται να ξυπνάει για να ταΐσει και σύντομα θα επανέλθετε στην κανονικότητα (ακόμη και αν δεν το αισθάνεστε έτσι!) 

Αφήστε το σπίτι να γίνει λίγο ακατάστατο, μείνετε με τις πιτζάμες σας και κοιμηθείτε όταν μπορείτε κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων μηνών. Τα καλά νέα είναι ότι καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, δεν θα χρειάζεται να ταΐζει τόσο συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό σημαίνει ότι οι μεγάλες νύχτες ύπνου δεν είναι πολύ μακριά! 


Πώς να κάνετε το μωρό σας να κοιμάται όλη τη νύχτα

Μόλις το μικρό σας είναι αναπτυξιακά έτοιμο να κοιμάται όλη τη νύχτα (περίπου 6 μηνών), υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τη διαδικασία. 

 

  1. Δημιουργήστε μια ρουτίνα ύπνου

Η ρουτίνα ύπνου σας επιτρέπει να κάνετε το ίδιο πράγμα κάθε βράδυ πριν κοιμίσετε το μωρό σας. Μόλις τις κάνετε κάθε βράδυ, σύντομα θα γίνουν ένα μήνυμα για το μωρό σας ότι ήρθε η ώρα να ηρεμήσει και να ετοιμαστεί για μια ξεκούραστη νύχτα. 

Πολλοί άνθρωποι τηρούν ένα πρόγραμμα παρόμοιο με αυτό: Παιχνίδι -> Μπάνιο -> Βιβλίο -> Σίτιση -> Κρεβάτι 

Βρείτε τι λειτουργεί για εσάς και την οικογένειά σας και προσπαθήστε να το τηρήσετε. 

 

  1. Λάβετε υπόψη τη θερμοκρασία 

Παρόμοια με τους ενήλικες, τα μωρά δυσκολεύονται να αποκοιμηθούν όταν έχουν πολύ ζέστη ή κρύο. Διατηρήστε τη θερμοκρασία του δωματίου του μωρού σας μεταξύ 20 και 22 βαθμών Κελσίου και βεβαιωθείτε ότι είναι ντυμένο με ένα κοστούμι ύπνου που είναι άνετο και αναπνέει. 

Κατασκευάζεται από 95% μπαμπού και 5% ελαστάν, Zipster babygrows είναι μαλακά και άνετα στο δέρμα του μωρού σας. Αυτό συμβάλλει στο να μην κρυώνουν ή να μην υπερθερμαίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, διατηρώντας τα άνετα και ζεστά όλες τις ώρες - μια απόλυτη προϋπόθεση για να πέφτουν και να μένουν στον ύπνο. 

 

  1. Δοκιμάστε λευκό θόρυβο

Ενώ ορισμένα μωρά μπορεί να είναι σε θέση να κοιμηθούν με τον ήχο ενός συναγερμού πυρκαγιάς, άλλα μπορεί εύκολα να ξυπνήσουν από τον ήχο εξωτερικών θορύβων. Για να πνίξετε τους ήχους έξω ή στο σπίτι, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα μηχάνημα λευκού θορύβου για να βοηθήσετε το μωρό σας να αποκοιμηθεί ήρεμα. 

 

  1. Δοκιμάστε την εκπαίδευση ύπνου

Το δυσάρεστο με την "εκπαίδευση ύπνου" είναι η διατύπωση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια γενική διαδικασία. Ενώ ορισμένες τεχνικές εκπαίδευσης ύπνου μπορεί να θεωρούνται λίγο πιο σκληρές και αμφιλεγόμενες, υπάρχουν πολλές άλλες τεχνικές εκπαίδευσης ύπνου εκεί έξω για να βοηθήσετε το μικρό σας να κοιμηθεί. 

Από τη μέθοδο του pickup and put-down μέχρι τη μέθοδο της καρέκλας, υπάρχουν αμέτρητοι ήπιοι τρόποι για να ενθαρρύνετε το μωρό σας να κοιμηθεί και να παραμείνει στον ύπνο. Απλά θυμηθείτε να επιλέξετε μια καλή στιγμή. Αν το μωρό σας δεν αισθάνεται καλά, μόλις ξεκίνησε τον παιδικό σταθμό ή περνάει κάποια άλλη μεγάλη αλλαγή, είναι καλύτερο να το καθυστερήσετε μέχρι να επιστρέψετε σε μια σταθερή ρουτίνα. 

 

  1. Να είστε ρεαλιστές 

Αν το μωρό σας βγάζει δόντια ή υποφέρει από κρυολόγημα, το πιθανότερο είναι ότι θα έχει μια δύσκολη νύχτα ύπνου. Αντί να προσπαθείτε απεγνωσμένα να σπάσετε το κεφάλι σας για να βρείτε τρόπους να κάνετε το μικρό σας να κοιμηθεί όλη τη νύχτα σε μια τέτοια περίοδο, κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να είστε εκεί για το μικρό σας. Να θυμάστε ότι η οδοντοφυΐα και το κρυολόγημα είναι μόνο προσωρινά. Θα βγείτε από την άλλη πλευρά σε χρόνο μηδέν! 

Ανάγνωση επόμενη

What’s the Single Most Important Thing I Can Do for My Baby? - Zipster
Best Mother’s Day Presents for New Mums - Zipster

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.