Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις για νέες οικογένειες

Christmas Traditions for New Families - Zipster

Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις για νέες οικογένειες

Όλοι αγαπούν τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις. Φτιάχνουν αγαπημένες αναμνήσεις για τις οικογένειες και χρησιμεύουν ως μια συναρπαστική δραστηριότητα για την οποία ανυπομονείτε κάθε χρόνο. Καθώς η οικογένειά σας μεγαλώνει, μπορεί να σκέφτεστε να εισαγάγετε τις δικές σας χριστουγεννιάτικες παραδόσεις για να προσθέσετε λίγη από τη μαγεία των διακοπών στη ζωή σας. Αλλά με τόσες πολλές συναρπαστικές χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες εκεί έξω, μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Ειδικά ως νέα οικογένεια. 

Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Δείτε παρακάτω τις κορυφαίες χριστουγεννιάτικες παραδόσεις μας για νέες οικογένειες. 


Βρείτε λίγο χρόνο μόνοι σας

Η περίοδος των Χριστουγέννων μπορεί να είναι ταραχώδης. Ενώ μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να γεμίσετε το ημερολόγιό σας με διάφορες δραστηριότητες και συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα, μην ξεχνάτε πόσο υπέροχο μπορεί να είναι να περάσετε χρόνο μόνοι σας με την άμεση οικογένειά σας. 

Αν μπορείτε να το κάνετε, προσπαθήστε να κρατήσετε το πρωί των Χριστουγέννων μόνο για τους αγαπημένους σας. Μείνετε στις πιτζάμες σας, απολαύστε ένα φλιτζάνι τσάι και χαλαρώστε. Όταν είμαστε απασχολημένοι χωρίς τέλος, συχνά ξεχνάμε να σταματήσουμε και να απολαύσουμε τη στιγμή. Πάρτε λοιπόν μια βαθιά ανάσα και θυμηθείτε ότι ο ιδιαίτερος χρόνος που περνάτε μόνοι σας ως οικογένεια μπορεί να είναι εξίσου συναρπαστικός και αξέχαστος με όλες τις άλλες χριστουγεννιάτικες δραστηριότητές σας. 


Διαλέξτε ένα δέντρο

Αν αναρωτιόσασταν ποτέ πότε θα πρέπει να κάνετε τη στροφή από τα τεχνητά στα αληθινά δέντρα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή! Το να πάτε το μικρό σας να διαλέξει το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας μπορεί να αποτελέσει μια υπέροχη οικογενειακή παράδοση που μπορείτε να συνεχίσετε καθώς το παιδί σας μεγαλώνει. Αναζητήστε δέντρα που καλλιεργούνται με βιώσιμο τρόπο κοντά σας ή φιλικά προς το περιβάλλον αγροκτήματα που νοικιάζουν δέντρα κάθε Χριστούγεννα και τα φυτεύουν ξανά στο έδαφος μετά το τέλος της εορταστικής περιόδου. 


Ψήστε χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να γεμίζετε το σπίτι σας με τη γλυκιά μυρωδιά των μπισκότων στο φούρνο. Το ψήσιμο χριστουγεννιάτικων μπισκότων μαζί ως οικογένεια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε στο μικρό σας πώς να χειρίζεται διάφορα τρόφιμα. Ενώ μπορεί να περάσει τον πρώτο χρόνο του αγκαλιά μαζί σας στο φορείο ενώ εσείς ανακατεύετε, θα σας βοηθάει στην κουζίνα πριν το καταλάβετε! Αυτή είναι μια πολύ καλή στιγμή για να μάθετε στο παιδί σας πώς να σπάει ένα αυγό, να ανακατεύει ένα μείγμα και να βλέπει τα συναρπαστικά αποτελέσματα όλης της σκληρής σας δουλειάς. Το να ψήνετε μαζί ως οικογένεια κάθε χρόνο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποσυντονιστείτε από τον έξω κόσμο και να επικεντρωθείτε στο δέσιμο. 


Φτιάξτε ένα κουτί δωρεών

Ξεκινήστε μια παράδοση συλλογής κονσερβών, τροφίμων μακράς διαρκείας και χρήσιμων αντικειμένων για τα τοπικά καταφύγια. Ξεκινώντας μια παράδοση όπου βοηθάτε όσους έχουν ανάγκη, διδάσκετε στα παιδιά σας ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο το να παίρνεις - είναι και το να δίνεις. Ξεκινώντας αυτή τη χριστουγεννιάτικη παράδοση όταν τα παιδιά σας είναι μικρά, θα αρχίσουν να την περιμένουν με ανυπομονησία καθώς περνούν τα χρόνια. 


Περάστε ένα απόγευμα κάνοντας τέχνες και χειροτεχνίες

Το να φτιάχνετε μαζί ως οικογένεια τέχνες και χειροτεχνίες κάθε Χριστούγεννα είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να παρακολουθήσετε πόσο εξελίσσεται το παιδί σας με την πάροδο του χρόνου. Όταν το παιδί σας είναι μικρό, μπορείτε να ξεκινήσετε με απλές τέχνες και χειροτεχνίες, όπως ζωγραφική ή να φτιάξετε ένα στεφάνι με αποτυπώματα χεριών. Καθώς μεγαλώνει, μπορείτε να εντρυφήσετε σε πιο σύνθετες δημιουργίες, όπως η κατασκευή σπιτικών μπιχλιμπίδων ή διακοσμητικών από ζαχαροκάλαμο με χάντρες. 

Το καλύτερο μέρος της κατασκευής τεχνών και χειροτεχνημάτων; Μπορείτε να αποθηκεύσετε και να λατρέψετε κάθε δημιουργία για τα επερχόμενα Χριστούγεννα. Πριν το καταλάβετε, θα έχετε αμέτρητα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα αντικείμενα για να διακοσμήσετε το σπίτι σας κάθε χρόνο. 


Γράψτε γράμματα στον Άγιο Βασίλη

Γνωστός ως Άγιος Βασίλης στις ΗΠΑ, Father Christmas στην Αγγλία και Sinterklaas στην Ολλανδία, πολλές χώρες έχουν το δικό τους μυθικό χριστουγεννιάτικο ον, στο οποίο τα παιδιά γράφουν. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να γράφει ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη κάθε χρόνο και φροντίστε να το κρύψετε κάπου ασφαλές. Μπορεί να είναι πολύ εύκολο να ξεχάσετε πόσο μικρά ήταν κάποτε τα παιδιά σας μέχρι να ανατρέξετε στα παλιά χριστουγεννιάτικα γράμματα. 


Πηγαίνετε μια βόλτα την ημέρα των Χριστουγέννων

Καθώς πολλοί άνθρωποι ζουν σε κρύα κλίματα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, είναι πολύ εύκολο να κλειστούν στο σπίτι και να αποφύγουν να βγουν έξω. Αλλά το να βγάλετε την οικογένειά σας έξω και να βγείτε στον καθαρό αέρα μπορεί στην πραγματικότητα να αποτελέσει μια πολύ διασκεδαστική δραστηριότητα, αρκεί να είστε κατάλληλα ντυμένοι. Κάντε παράδοση να πηγαίνετε κάθε χρόνο μια βόλτα την ημέρα των Χριστουγέννων για να κινητοποιήσετε τους μυς σας και να απολαύσετε τον καθαρό αέρα. Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να ξυπνήσετε όλους και να σκορπίσετε γιορτινή διάθεση όταν συναντάτε τους γείτονές σας. 


Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις για νέες οικογένειες

Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα σχετικά με την αύξηση της οικογένειάς σας είναι η εισαγωγή των δικών σας παραδόσεων που μπορείτε να συνεχίσετε για τα επόμενα χρόνια. Αν θέλετε να δημιουργήσετε ιδιαίτερες αναμνήσεις με εκείνους που αγαπάτε περισσότερο, δοκιμάστε να εισαγάγετε μια από τις παραπάνω χριστουγεννιάτικες παραδόσεις αυτές τις γιορτές. Η δημιουργία χριστουγεννιάτικων παραδόσεων δεν είναι μόνο εξαιρετική για το δέσιμο ως οικογένεια, αλλά σύντομα θα γίνει μια πολυαγαπημένη ασχολία για τα παιδιά σας που μεγαλώνουν. 

Ανάγνωση επόμενη

Our Top Tips for Buying Kids Pyjamas
All You Need to Know About Elf on the Shelf

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.