Διαχείριση του προγράμματος ύπνου του παιδιού σας αυτή την περίοδο διακοπών

Managing Your Child’s Sleep Schedule This Holiday Season - Zipster

Διαχείριση του προγράμματος ύπνου του παιδιού σας αυτή την περίοδο διακοπών

 

Οι διακοπές μπορεί να είναι μια αγχωτική περίοδος για τους νέους γονείς. Ενώ ανυπομονείτε να περάσετε χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, δεν μπορείτε παρά να ανατριχιάσετε όταν σκέφτεστε να προσπαθήσετε να κάνετε το μωρό σας να τηρήσει το πρόγραμμα ύπνου του. Ειδικά αν καταφεύγει σε επικές καταρρεύσεις όταν δεν παίρνει τον ύπνο που χρειάζεται. 

Πώς μπορείτε λοιπόν να διαχειριστείτε το πρόγραμμα ύπνου του παιδιού σας αυτή την περίοδο των διακοπών χωρίς να χάσετε το μυαλό σας; Να τι πρέπει να ξέρετε. 


Πώς να διαχειριστείτε το πρόγραμμα ύπνου του μωρού σας όταν λείπετε

Αν υπάρχει κάτι που ισχύει για τα παιδιά, είναι ότι ο ύπνος γεννάει ύπνο. Όταν το μωρό σας κοιμάται αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτό αυξάνει τις πιθανότητές του να ξεκουραστεί καλά τη νύχτα - κάτι που είναι πολύ σημαντικό τόσο για το μπουμπούκι όσο και για τους γονείς αυτή την περίοδο των διακοπών.

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να αντιμετωπίζετε συχνά ξυπνήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας επειδή το μωρό σας πήγε για ύπνο υπερκόπωση. Αυτό δεν είναι διασκεδαστικό για κανέναν και μπορεί να βάλει ένα σοβαρό εμπόδιο στη γιορτινή σας διάθεση. Η στέρηση ύπνου δεν είναι αστείο! 

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν; Ειδικά από τη στιγμή που η πλειονότητα των νέων γονέων θα βρίσκεται μακριά από το σπίτι για να επισκεφθεί αγαπημένα πρόσωπα, χιλιόμετρα μακριά από τη συνηθισμένη καθημερινή ρουτίνα τους. 

Πρώτα απ' όλα, πάρτε μια βαθιά ανάσα. Θα τρελαθείτε προσπαθώντας να τηρήσετε το ίδιο πρόγραμμα που απολαμβάνει το μωρό σας κάθε μέρα όταν είστε έξω και κυκλοφορείτε. Ενώ υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το μικρό σας να αποκοιμηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσπαθήστε να μην αισθάνεστε ηττημένοι όταν υπάρχουν κατανοητές αλλαγές στις συνήθεις ρουτίνες σας - κάποια πράγματα είναι απλά εκτός του ελέγχου σας. 

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν συμβουλές και κόλπα που μπορείτε να αξιοποιήσετε για να βοηθήσετε το μικρό σας να αποκοιμηθεί και να παραμείνει κοιμισμένο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δείτε πώς: 

 

Μετακινήστε τις ώρες ύπνου προς τα εμπρός

Βάλτε το μωρό σας για ύπνο 30 λεπτά πριν από τη συνηθισμένη ώρα του ύπνου του. Αυτό σας δίνει αρκετό χρόνο για να βοηθήσετε το μωρό σας να αποκοιμηθεί χωρίς να κινδυνεύει να γίνει κουρασμένο και ευερέθιστο. 

 

Πάρτε το καροτσάκι σας μαζί σας

Αν μένετε σε ένα σπίτι γεμάτο με υπέροχους (και δυνατούς) συγγενείς, το μωρό σας μπορεί εύκολα να υπερδιεγερθεί και να μην θέλει να κοιμηθεί. Αν αισθανθείτε ότι το μωρό σας γίνεται νευρικό από όλη αυτή τη δράση, κάντε ένα διάλειμμα και πηγαίνετε μια βόλτα με το καροτσάκι. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το μικρό σας να αποκοιμηθεί και να σας δώσει ένα πολυπόθητο διάλειμμα από το χάος. 

 

Κρατήστε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά

Προσπαθήστε να αναδημιουργήσετε το σκηνικό του ύπνου του μικρού σας κάπου αλλού. Φέρτε μαζί σας το μηχάνημα λευκού θορύβου και βάλτε τα μέσα στο αγαπημένο τους σάκο ύπνου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το μωρό σας να αισθάνεται άνετα και άνετα, ακόμη και αν βρίσκεται μακριά από το σπίτι. 

 

Εξασκηθείτε στον υπνάκο σε μια κούνια ταξιδιού

Εάν το παιδί σας έχει συνηθίσει να κοιμάται τους περισσότερους μεσημεριανούς του ύπνους στην κούνια του στο σπίτι, η απότομη μετάβαση σε μια κούνια ταξιδιού μπορεί να είναι ελαφρώς ενοχλητική. Γι' αυτό είναι πάντα χρήσιμο να συνηθίσει το μωρό σας στην κούνια ταξιδιού πριν φύγετε για τις διακοπές σας. 

Βάλτε το ταξιδιωτικό κρεβατάκι στο δωμάτιο του μωρού σας και ξεκινήστε από τα μικρά, βάζοντάς το να κοιμάται έναν υπνάκο την ημέρα σε αυτό μερικές εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα. Αυτό το βοηθά να συνηθίσει να κοιμάται σε έναν νέο χώρο αντί να ελπίζει στα καλύτερα όταν λείπετε. 

 

Βρείτε έναν ήσυχο χώρο

Μερικές φορές συμβαίνει το χειρότερο και το παιδί σας αρνείται κατηγορηματικά να κοιμηθεί. Ενώ μερικά παιδάκια μπορούν να παραλείψουν τον μεσημεριανό τους ύπνο χωρίς προβλήματα, αυτό μπορεί να σημάνει την καταστροφή για άλλα που γρήγορα θα γίνουν κουρασμένα και ευερέθιστα για το υπόλοιπο της ημέρας. 

Δεν υπάρχει λόγος να σπαταλάτε ολόκληρη τη μέρα σας προσπαθώντας απεγνωσμένα να κάνετε το μωρό σας να κοιμηθεί. Θα μπορούσατε κάλλιστα να είχατε μείνει στο σπίτι! Μερικές φορές δεν πειράζει να αποδεχτείτε την ήττα. Να θυμάστε ότι αυτή η αναποδιά είναι μόνο προσωρινή. Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, αυτές οι αναμνήσεις θα ανήκουν στο παρελθόν. 

Αν δεν έχετε να κάνετε με τον ύπνο σας, προσπαθήστε να βρείτε έναν ήσυχο χώρο για να χαλαρώσει το παιδί σας. Βρείτε ένα ήσυχο δωμάτιο και δοκιμάστε να διαβάσετε τα αγαπημένα του βιβλία ή να κάνετε άλλες ηρεμιστικές δραστηριότητες για να το βοηθήσετε να ηρεμήσει. Παρόλο που μπορεί να μην είναι τόσο ευεργετικό όσο ένας υπνάκος, η εύρεση χρόνου για ηρεμία και ησυχία μπορεί να κάνει πολύ καλό σε ένα παιδί που δεν κοιμάται. 

 

Να είστε ήρεμοι με τον εαυτό σας

Το να πάτε κόντρα στις συνήθεις ρουτίνες σας μπορεί να είναι νευρικό για κάθε γονέα. Αν και είναι ευκολότερο να το λέτε παρά να το κάνετε, προσπαθήστε να είστε χαλαροί με τον εαυτό σας και να θυμάστε ότι η περίοδος των διακοπών είναι βραχύβια. Αν και ένας χαμένος υπνάκος μπορεί να μοιάζει με το τέλος του κόσμου, μπορείτε πάντα να επανέλθετε στις δραστηριότητές σας όταν επιστρέψετε στο σπίτι. Αντί λοιπόν να περνάτε ολόκληρα τα Χριστούγεννα ανησυχώντας για τη ρουτίνα του ύπνου και τα προγράμματα ύπνου, κάντε ό,τι μπορείτε για να διασκεδάσετε όποτε μπορείτε. 

 

Διαχείριση του προγράμματος ύπνου του παιδιού σας αυτές τις γιορτές

Το να προσπαθείτε να διαχειριστείτε το πρόγραμμα ύπνου του παιδιού σας όταν λείπετε από το σπίτι αυτή την περίοδο των διακοπών μπορεί να είναι λίγο δύσκολο. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τις παραπάνω συμβουλές και κόλπα για να βοηθήσετε το μικρό σας να αποκοιμηθεί όταν είναι δυνατόν και να θυμάστε ότι οι όποιες αναποδιές είναι μόνο προσωρινές. Τα καταφέρνεις! 

 

Ανάγνωση επόμενη

Best Temperature for Baby’s Sleep - Zipster
Top Baby Names by Country - Zipster

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.